Odorizante Naturale Pentru Automobil}

Odorizante naturale pentru automobil

by

AlenBlacks

Vrem ca aerul din main’ s’ fie proasp’t i pl’cut mirositor, dar soluia nu st’ neap’rat n odorizantele clasice pentru maini, cum ar fi br’dui parfumai din carton, care au un miros greu, artificial i mai sunt i foarte toxici. Ei conin compui chimici care provoac’ dureri de cap, alergii sau chiar afeciuni pulmonare, mai ales pentru copii.

Din fericire, se pot obine efectele dorite folosind plante sau alte amestecuri naturale care nu sunt toxice. Iat’ cteva variante de odorizante naturale simplu de confecionat:

Odorizant sub form’ de spray

Pentru acest lucru avei nevoie de un pulverizator, cteva pic’turi din uleiul esenial preferat, ap’ i un pic de alcool. Amestecai trei p’ri de ap’ cu o parte de alcool, peste care ad’ugai 10-20 de pic’turi de ulei esenial sau o combinaie de uleiuri eseniale, dup’ plac. Amestecai bine i mbuteliai n pulverizator. Apoi pulverizai ori de cte ori este necesar.

S’culei cu lavand’ sau alte plante aromatice

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k0R8DrXjybc[/youtube]

Lev’nica degaj’ un miros pl’cut i foarte discret. Avei nevoie de cteva leg’turi de lev’nic’ uscat’ i m’runit’ i un s’cule din pnz’ sau orice alt material care las’ aerul s’ circule. Punei planta uscat’ n s’cule, l legai, apoi l putei atrna de oglinda retrovizoare.

Putei amesteca lev’nica i cu alte plante, cum ar fi salvie, melis’, sulfin’, p’ducel, busuioc, ment’. n general amestecul de astfel de plante medicinale, nu numai c’ miros pl’cut, dar i acioneaz’ benefic asupra sistemului nervos. n plus este un bun repelent pentru insecte i acarieni.

Plantele se usuc’ ntr-un loc lipsit de umezeal’ i umbros, pe coli de hrtie alb’, curat’. Plantele sunt uscate cnd devin casante, adic’ cnd se sparg ntre degete cu un mic zgomot.

Petale de trandafiri

Trandafirii nflorii i parfumai pot, de asemenea, servi la mprosp’tarea i nmiresmarea aerului. Culegei sau cump’rai diverse variet’i de trandafiri, rupei-le petalele i punei-le la uscat. Introdui n s’culei, i putei atrna oriunde dorii n main’.

Cojile de la citrice

Nu aruncai cojile de l’mi sau portocale atunci cnd le cur’ai. Uscai-le, punei-le n s’culei i v’ vor delecta cu parfumul lor n main’.

Odorizant sub form’ de lichid

Pentru acest odorizant avei nevoie de bicarbonat de sodiu i uleiuri eseniale.

Turnai bicarbonat de sodiu ntr-un borc’nel cu o form’ interesant’, n care punei apoi cteva pic’turi de ulei esenial (ntre 8 i 10 pic’turi), n funcie de ct de puternic vrei s’ miroas’. Aroma va persista cteva luni, bicarbonatul de sodiu atr’gnd mirosurile nepl’cute, iar uleiul esenial r’spndind un miros pl’cut n main’. Dezavantajul este c’ trebuie avut grij’ unde i cum punei recipientul n main’ s’ nu se verse.

Vechii daci, care aveau cunotine avansate de astronomie, cunoteau cu precizie data solstiiului de iarn’, o dat’ foarte important’ n religia lor. Pentru ei, aceast’ zi reprezenta lupta dintre lumin’ i ntuneric, ziua n care divinitatea ntunericului era cel mai aproape s’ pun’ st’pnire asupra luminii. Aa c’ dacii contribuiau i ei la aceast’ lupt’, de partea luminii.

Dacii sacrificau porcul n ziua solstiiului de iarn’ pentru a veni n ajutorul soarelui i l hr’neau cu carne spre nt’rire. Ziua ncepea dup’ aceea s’ creasc’ i Cr’ciunul devenea o s’rb’toare a vieii i a luminii. Conform tradiiei, pentru ca porcul s’ fie mncat cu pl’cere, toat’ lumea trebuie s’ se veseleasc’ i s’ cinsteasc’ cu vin n jurul acestuia.

Potrivit altor surse, mult’ vreme, naterea lui Iisus era celebrat’ pe 6 ianuarie. Pentru a mai mpuina num’rul de s’rb’tori p’gne dedicate Soarelui, Biserica a mutat aniversarea pe 25 decembrie. De asemenea, zeul invocat de daci, care nvia odat’ cu venirea prim’verii, s-a ntlnit cu cretinismul, cu Iisus, care nvie i El din mori, tot prim’vara. Astfel, cele dou’ mari evenimente astronomice, solstiiul de iarn’ i echinociul de prim’var’, au r’mas cele mai importante s’rb’tori ale anului, prin suprapunere cu cele dou’ mari s’rb’tori cretine, Cr’ciunul i Patele. Acestea aveau de-acum aceleai semnificaii: solstiiul de iarn’ lumina triumf’ i ziua nvinge noaptea; echinociul de prim’var’ viaa nvinge moartea i natura renvie.

Odorizante Auto PersonalizateDuftwerbung

Article Source:

eArticlesOnline.com }

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa